Let´s move!

De lockdown was niet al kommer en kwel: heel wat onder ons zijn aan het sporten geslagen. Of hebben op een actievere levensstijl aan overgehouden. We gingen met z´n allen wandelen, hardlopen en fietsen. Sommigen bouwden zelfs hun eigen mini-gym.  Ben jij zo iemand of ben je geïnspireerd geraakt? Lees dan hier verder.

We zijn nu eenmaal niet gemaakt om binnen 4 muren te blijven zitten. Bewegen zullen we én het is uiterst gezond ook, zowel voor je fysieke als mentale gezondheid. Wist je dat 6% van de sterfgevallen in Nederland te wijten zijn aan gebrek aan beweging? Zeker nu we nog ten midden van een pandemie leven, is het uiterst belangrijk dat we regelmatig bewegen en ons immuunsysteem hiermee versterken.

Maar hoe begin je er aan? Wat heb je nodig? 

Let´s Start

Het begint uiteraard bij jezelf en je motivatie. Kies iets dat je graag doet en wat voor jou een lage drempel heeft. Het is immers niet iedereen gegeven om van zijn eerste dag in de sportschool middenin de krachtpatsers te staan. Maar waar een wil is, is een weg.

De meest voor de hand liggende, maar vaak onderschatte vorm van bewegen is het wandelen. Je hebt niet veel nodig: enkel wat goede schoenen en aangepaste kledij voor het weer en je kan starten vanaf je eigen deur. Hetzelfde kan gezegd worden over hardlopen. Goede sportschoenen zijn ook hier een must en heb je iets meer motivatie nodig? Haal een nieuwe sport outfit in huis, geloof ons: het is moeilijk om dan niet te bewegen. Weet je niet waar deze noodzakelijkheden te halen? Heel wat sportshops hebben nu uitzonderlijke kortingen, waaronder:

 

Nike : één van ´s werelds bekendste merken houdt een stevige uitverkoop. Is dit niet voldoende? Dan geniet je nu ook nog eens van extra 30% dankzij een kortingscode! Adidas : niet minder bekend en de sale moet niet onderdoen aan Nike : Profiteer van tot 50% korting

Zie je door het bos de bomen niet meer? Bij Under Armour kan je per sportcategorie shoppen. Zo heb je sowieso aangepaste kleding die perfect past bij jouw favoriete sport. 

Wil je bovenstaande, maar zie je het niet zitten om naar de webshops afzonderlijk te gaan? Je krijgt bij ons ook cashback op Keller Sports, waar je zo goed als ieder merk dat je kan indenken, terug vindt. 

Heb jij al genoeg van cardio en zou je liever wat gewichtheffen? Maar je ziet dat bezoek aan de gym nog niet volledig zitten? Een set dumbbells neemt niet veel plaats in. Zo heb je sets waarbij je het gewicht steeds kan aanpassen endit komt in een handige opbergdoos! Je hebt ook verstelbare barbells waardoor je geïmproviseerde thuisgym niet langer zal moeten onderdoen aan de plaatselijke sportschool.

Gorillasports heeft net hun stock weer aangevuld, dus wat je ook nodig hebt, je vindt het hier!

Oké , je bent aan het bewegen geslagen en ziet het helemaal zitten om regelmatig te sporten. Vergeet niet dat rust zeer belangrijk is. Zeker als je al even stil zit en je het niet gewoon bent om regelmatig actie te zijn. Je zal ook meer voedingsstoffen verbranden, dus het is aangeraden om je voeding hier ook aan aan te passen. Extra proteïne of supplementen kunnen bij sommigenaangeraden zijn. Denk je dat ook jij hier baat aan hebt en wil je jouw inzet extra ondersteunen?

 Bij MyProtein vind je een uitgebreid assortiment, waar je in juli 35% korting ontvangt op je bestelling. Check het hier 

Heb jij betere tips, laat het ons dan zeker weten!