Reis veilig dankzij onze tips

Vanaf 15 juni openen de grenzen zich weer. We mogen officieel weer reizen! Is daarmee alles weer zoals normaal? Zeker niet! We nemen je even mee hoe het nu allemaal exact zit en waar je rekening mee dient te houden wanneer je beslist om die zomervakantie toch nog te boeken:

Voor de reis

Eerst en vooral: het reisadvisie voor de EU en Schengenzone werd aangepast van code oranje naar geel. Wat betekent dit precies? Code oranje wees op ´reizen afgeraden´, code geel staat voor ´vakantiereizen mogelijk, let op risico´s ´. Het is dus mogelijk om te reizen binnen de EU en Schengezone, maar je dient na te gaan hoe de situatie in het land is waar je naartoe wil reizen. Alsook ga je best na wat te procedures in het land van bestemming zijn. Ieder land kan namelijk nog steeds eigen regels opstellen en het is dus mogelijk dat je in quarantaine moet bij aankomst of dat het land nog belemmeringen heeft voor Nederlands toeristen. Informeer je hier dus goed over! De meest relevante en up-to-date informatie, vind je hier .

De situatie rond reizen is nog redelijk onstabiel. Het is nog steeds mogelijk dat de epidemie heropflakkert en reizen weer beperkt wordt. Bereid je dus voor op de mogelijkheid dat de reis nog steeds geannuleerd kan worden. Gelukkig zijn er heel wat hotels, accommodatie diensten en reisagentschappen die dit al voor jou voorzien. Zo is er een versoepeling in het annuleren van boekingen of kan je bij heel wat diensten gratis herboeken. We geven hieronder enkele tips:

Booking.com : Bij het boeken kan je kiezen voor de optie ´gratis annuleren´
Expedia: De meeste hotels bieden gratis annulering.
Hotels Viva: Om bezoekers tegemoet te komen tijdens het Coronavirus kunnen alle gasten nu gratis annuleren bij Viva Hotels.
Lopesanhotels: Geniet van 30% korting

Tijdens de reis

Reis je met het vliegtuig? Dan is het dragen van een mondkapje op Schiphol verplicht. Dit kan verschillen van luchthaven tot luchthaven, maar neem het zekere voor het onzekere en zorg dat je een mondkapje bij je hebt. Ook op de vluchten van Nederlandse vliegtuigmaatschappijen is het dragen van een mondkapje verplicht. We geven hieronder enkele webshops dewelke jou aan mondkapjes helpen.
terStal
Protectwear
Hairandbeautyonline
Large

Na de reis

Ook na je reis moet je enkele zaken in achting houden. Kom je uit een hoog-risicogebied, dan gelden onderstaande maatregelen:
Je dient een verplichte gezondheidsverklaring in te vullen.U krijgt het formulier van de luchtvaartmaatschappij waarmee u reist. U dient dit gedurende de hele reis bij u te houden. Indien u op een vraag ´ja´ antwoordde, moet de maatschappij u weigeren en kan u niet terug naar Nederland reizen. Bij aankomst wordt er steekproefsgewijs gevraagd om de verklaring te tonen. U krijgt ook informatie over geldende maatregelen in Nederland.
U wordt op dringend advies aangewezen on 14 dagen in quarantaine te gaan. Dit betekent dat u uw woning niet mag verlaten alsook wordt contact met familieleden en derden afgeraden.

Veel succes met het boeken van uw vakantie en stay safe!