Bonusweek: Waarom moet ik soms zo lang op mijn bonussen wachten?

Tijdens onze Bonusweek geven we extra voordelen, maar ook extra informatie. Eén van de meest voorkomende vragen die we in onze mailbox mogen ontvangen, gaat over het soms lang wachten op bonussen en dan vooral het (goed)keuren ervan. Hoe gaat dat registreren van bonussen nu eigenlijk te werk en waarom krijg ik de goedkeuring van een bonus bij webshop A na enkele weken, maar moet ik enkele maanden wachten bij webshop B? We vliegen er in:

 

Registratie van een bonus

Een bonus wordt geregistreerd nadat er een aankoop werd gedaan via de Bonusway link. Dit gaat meestal heel vlot: gemiddeld binnen 30 min-2u. Maar geen paniek indien de bonus niet onmiddellijk registreert! Het kan namelijk tot 72u duren alvorens de bonus verschijnt. Dit heeft te maken met het uploaden van de statistieken en dit verschilt van webshop tot webshop. Duurt het langer dan 72u? Dan kunnen we stellen dat er iets is fout gegaan en kan u ons hier steeds op aanspreken.

woman online shoppingJe bonus werd vlot geregistreerd en heeft openstaande status. Top! Je doet nog enkele aankopen en ziet meer bonussen verschijnen. Je denkt al aan hoe fijn het zal zijn wanneer je je gespaarde tegoed kan opnemen. En dan word je wat ongeduldig of zenuwachtig: het duurt precies wel even. Gaat dit wel goed? 

 

Wetgeving

Dankzij de wet ‘Kopen op Afstand‘, wordt u ,als koper, beter beschermd. Dit betekent dat u de vrijheid hebt om zich tot 14 dagen na aankoop te bedenken en u uw aankoop kan retourneren. Daarbij komt ook dat de webshop 30 dagen heeft om het product te leveren.

Hoe heeft dit invloed op het keuren van jouw bonus? Je bonus kan pas gekeurd worden wanneer de webshop 100% zeker kan vaststellen dat de aankoop niet geannuleerd of teruggezonden werd. Er geldt namelijk geen bonus op geannuleerde aankopen en teruggezonden artikelen. Afhankelijk van hoe lang het duurt alvorens je je product ontvangen hebt en de lengte van de retourtermijn van de webshop is, kan je alvast uitrekenen hoe lang het minimum kan duren alvorens jouw aankoop gekeurd zal worden.

Het zal je misschien zijn opgevallen dat het de laatste maanden bij enkele webshops wat trager verloopt/verliep: Ga dan eens hun retourbeleid na. Er is een grote kans dat omwille van Corona, de retourtermijn verlengd werd. Tijdens de laatste maanden werd het namelijk online drukker, duurde het langer om pakjes te verzenden maar ook om terug te sturen. Heel wat webshops hebben hier begrip voor en hebben nu dan ook een genereus retourbeleid. Het gevolg hiervan is dat je bij sommige webshops wat langer moet wachten op de keuring van je bonussen. 

Dan zijn er nog interne factoren bij de webshop waardoor het keuren iets langer kan duren. Hierom werd een limiet vastgelegd op 3 maanden: dit is de maximumtermijn dat het zou mogen duren dat jouw bonus gekeurd wordt.

Duurt het langer? Twijfel dan niet om ons hiervan op de hoogte te stellen! Mogelijks is er wat misgegaan en dan kunnen wij dit voor jou navragen bij onze contactpersoon van de desbetreffende webshop.

Nu je weet wat er zoal invloed heeft op de keuringstermijn, ben je vast ook benieuwd naar hoe dat keuren precies in zijn werk gaat. Waarom werd de éne bonus goedgekeurd, maar de andere niet als je denkt dat alles in orde leek? Stay tuned, want later deze week behandelen we dit onderwerp voor jou!